Revin cu o postare în care voi vorbi despre curve. Nu, nu despre prostituate. Prostituatele sunt oneste, au un job, acela de a face sex pe bani. Nu neagă asta decât pentru a se proteja de lege. Tot respectul pentru prostituate, sunt ființe oneste comparativ cu curvele. Curvele sunt unisex. De toate vârstele, indiferent de culoarea pielii, statut social, educație. Curvele sunt dăunătoare li sunt infiltrate peste tot. Astăzi voi corbi doar de curvele din muzică și din blogging.
A scos raku piesă. Cu CRBL. Genială piesă. Curvele au ieșit în față, că cică s-a stricat raku. ''Cum să mai ascult eu raku acum când a scos piesă cu CRBL?''...cum l-ai ascultat și până acum. Dacă ar fi scos singur piesa aceea, era ok. Dar pentru că e și CRBL și Adda, e de rău, că ei fac pop, nu hip hop. Deci după cum putem vedea, pentru curve nu există versuri, ci artiști. Cheloo a dat cu Smiley. S-a stricat Cheloo. Rimaru cu Guță. S-a stricat Rimaru. Și exemplele pot continua.
Așadar, curvele cred că artiștii sunt lăutarii lor. Să nu scoată bani din muzică. De ce să scoată bani, hai să le cânte lor pe gratis. Fanaticii hip hop se pare că sunt una dintre cele mai periculoase specii de cocalari, lipsiți de filtrul rațiunii. În mintea lor netedă, artistul trebuie să rămână sărac. Dacă apare un MC ce prea negative de pe net, e hoț și nemernic. Dacă omu' bagă bani în producție și vrea și să apară pe TV sau radio, i-au luat banii mințile. Curvele ar vrea ca MC-ii să bage mii de euro în producția muzicală și să nu scoată niciun ban din asta. Și în cele mai multe cazuri, undergroundul românesc e plin de mizerii. Tot felul de drogați care cântă despre energiile venite de pe alte planete și de cum sunt ei neînțeleși de societate. Rapul de azi e emoneala de ieri. Orice piesă ce reflectă starea națiunii exact așa cum e, fără lumi imaginare sau scriere de cuvinte fără noimă, maniera dadaistă a celor de la Specii, riscă să rămână în anonimat. Dacă nu e cu suferință și cu inadaptare nu e bine. Underground-ul românesc va rămâne sub pământ. Dar de data asta, nu e un compliment.
Doar curvele pot acuza arta prin raportarea la persoană. Spre exemplu, eu nu îl simpatizez deloc pe Lil' Wayne, dar aș fi de porc să nu admit că ''How to love'' e o piesă genială. În schimb, în muzica românească, așa zișii fani fac tot posibilul să o omoare. Atitudine de iubitor de hip hop mi se pare că au Rimaru sau Connect-R. Niciunul nu mai activează în domeniu, dar ambii au recunoscut că fac hip hop la ei acasă, scriu versuri pentru ei, negative pentru ei. Desigur că nu pot fi iertați pentru asta, de ce să părăsească sărăcia pentru un trai mai bun? Hai să rămână la stadiul de golani de cartier, care nu prea dau pe la școală și care fug de muncă, preferă să mai facă o șmenozeală să le iasă banu' pe o zi.
La fel, o să dau puțin de pământ cu iubitorii muzicii rock. Înjură trupe ca Vunk sau Taxi, zicând că ei fac pop rock, că sunt soft. Da, dar mesajul lor din piese a fost unul mult mai plin de înțepături și de învățăminte decât orice altă alternativă propuneți voi.
Și nu în ultimul rând, bloggerii. Nu au treabă cu muzica, e drept, dar atitudinea lor lasă de dorit. În aprilie 2012 am renunțat la blogging. De atunci mă ocup de o prostie, numită...jurnal online. Însă ceea ce fac eu este mult mai curat decât ce fac cei mai mulți bloggeri. Judecă artiști, trupe, actori etc însă principala lor preocupare este să scrie advertoriale. Vreau să îi întreb: câtă nesimțire poate încăpea în voi să îi criticați pe alții că vor bani când voi ați scrie și de otrava de șobolani numai să vă iasă banul?
În prostia mea notorie, eu știam că rockul, hip hopul și bloggingul sunt ''unelte'' prin care noi toți, pulimea, plebea, prostimea ne putem exercita un drept unic: dreptul la liberă exprimare. Libertatea cuvântului prin artă. Și aici nu mă refer la agresivitate. Pentru că aici greșiți voi. Promovați grotescul, urâtul, scabrosul. Cu cât un negativ provoacă mai multe dureri de cap, cu cât o strofă conține mai multe dejecții verbale, cu cât un articol e presărat cu mai multe excremente intelectuale, cu atât considerați a fi mai ''non-comercial''. Și cum rămâne cu exprimarea clară a ceea ce vrei să spui? De asta prefer să ascult ''Vestul sălbatic'' a lui Puya decât mizeriile oricărui golănaș de cartier care fie îmi spune mie că poliția e rea cu el și îl pune pe fugă, fie își plânge de milă că societatea e crudă și că nu știe el să se adapteze.
Nu se mai caută ironia, caragialismul, gluma inteligentă. Se caută cocalarismul, manelăreala, prostul gust, calea ușoară. Un falus introdus, la nivelul unui univers de discurs, în cavitatea bucală a altei persoane stârnește râsul, pe când ironia este considerată depășită, ''nerdy''.
Moda generației actuale îmi crează repugnă. Citiți doar căcaturi, ascultați doar căcaturi, vă lăsați conduși de genuri și stiluri, alegeți calea ușoară, vă contraziceți pe sine...niciodată în viață nu m-am simțit mai mândru ca în clipa în care mi-am dat seama că nu sunt compatibil cu generația asta. Suntem puțini cei care mai alegem o carte în locul unui pornache, o melodie în locul unui gen sau a unui artist, un ''scuze'' în loc de ''vezi pe unde mergi, vită proastă'', relaxarea și detașarea în locul partidelor de sex cu persoane necunoscute, prieteniile bazate pe comunicare și glume, nu pe beții, bârfe și gangsterisme.
Qrvele will be qrve 4evr!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu