marți, 9 octombrie 2012

Cariera mea de blogger

Am primit de la Ana o leapșă ce conține întrebări despre blogging, leapșă creată de mistocareala.­ro ! Am acceptat provocarea, pentru că întrebările sunt de așa natură încât mă simt la un interviu, deci mă simt ditamai vedetu'. Așadar, în manieră Bundy,zic: ''LET'S ROCK''!

1. De ce bloggingul? 
  Păi de ce nu? Sincer, nu e vorba de blogging. Nu e vorba de internet! E vorba de scris! Doar de scris. Am idei, am păreri și vreau să le fac publice. Bloggingul s-a nimerit a fi cea mai accesibilă modalitate de a mă exprima. Dacă aveam talent, aș fi ales pictura. Dacă aveam talent muzical, până acum aveam o trupă de hip hop, rock, punk prin intermediul căreia să mă exprim. Așa, am scrisul. Dacă aș fi fost mai puțin leneș, aș fi scris cărți. Dar pentru că sunt leneș, fac blogging! 
  2. Câte bloguri ai avut? Şi câte ai a momentan?
  Aici o să răspund manelistic! Am avut bloguri fără număr!  De fapt, să mă gândesc puțin... vreo 10-11?? Poate mai multe? Oricum, peste 10. Momentan? Cred că vreo 6. Dar activ sunt doar pe acesta. Este singurul pe care mai postez. Aici și pe StolenIMG.
3. Care a fost primul tău blog? Şi care este actualul?  
 Primul ''blog'' l-am avut pe vremea când nu aveam nici internet. Am descoperit ''bloggingul'' prin intermediul unui caiețel pe care eu scriam tot ceea ce nu îmi plăcea în jur. Avea și un titlu ironic, pe măsură: ''Caiet de critice și diacritice''. Aveam vreo 13 ani pe atunci. Apoi, a urmat blogul de pe profilul de netlog, prin ianuarie 2009. Însă primul blog real a fost pe 12 martie 2009, www.fabricutadeperle.blogspot.com, pe care l-am șters datorită certurilor dese cu haterii. Nu de puține ori era să mut confruntarea și în offline. Eram rău, rău ca Bundy, rău până la os (bad to the bone). Așa gândeam atunci, am dreptul să mă exprim, îi înjur pe toți după bunul plac! Acum am doar proprianaliza! Blog personal, m-am potolit (cât de cât), exprim ceea ce simt, m-am lăsat de blogging social și m-am convertit la blog de tip jurnal.

4. La ce vârstă ai avut primul blog şi ce vârstă ai acum? 
  La 15 ani și 9 luni! Iar acum am 19 ani și 4 luni.
5. Primul blog şi-a atins apogeul pe care presupun că l-ai stabilit? Dar actualul blog?
 Nu! Chiar nu! Pe atunci visam să ajung mare blogger, să mă aprecieze mass media pentru modul în care dezbat probleme social-politice, pentru faptul că sunt acid! În realitate am reușit să îmi atrag un val de ură și de înjurături. Iar cu actualul... încă nu! Aici scriu pentru a mă autocunoaște. Și încă nu am atins stadiul acela!

6.Ce gânduri "urâte" aveai când ţi-ai făcut primul blog? Ştiai ce te aşteaptă? 
 Am pornit la drum cu gândul ''să dau cu ei de pământ''! Mă credeam mare justițiar, credeam că dacă am 10 la cultură civică automat sunt un mare analist! Nu mă așteptam ca lumea să mă privească...ca pe ceea ce eram de fapt! Un puștan naiv și nervos, agramat și vulgar, dar cu un simț al umorului bine dezvoltat.

7.La început ştiai că se poate face bani din blogging? 
 Se... se poate..?? Abia am aflat!! Nu, glumesc. Am știut că se poate câștiga din blogging, dar nu am încercat niciodată acest lucru, era și imposibil, eram un troll cu blog, cine ar fi avut interes să îmi bage bani în buzunar?

8. Câţi bani ai câştigat din blogurile tale? Şi după cât timp de la înfiinţarea blogului ai scos banii? 
 Nu am făcut nici măcar 1 cent! Singurele beneficii materiale obținute au fost prin participarea la concursuri! Pe blogul lui Pato am câștigat un voucher de 40 de roni, la care am mai adăugat eu 40 și mi-am cumpărat un mp3. Dar concursul consta într-o tragere la sorți la care erau înscriși cei care erau abonați la postări. Deci blogul meu nu a fost implicat, am câștigat cu adresa de mail. Am mai cîștigat la un concurs pe un blog, pentru comentarii (deci din nou, fără a fi implicat blogul) o carte, care nu a mai ajuns nici până astăzi, după un an și 3 luni, lucru pentru care vreau să mulțumesc Poștei Române. Un alt beneficiu material a fost un voucher de 100 de roni, dar pe care nu l-am câștigat eu, ci colegul meu de la Așa cum vreau, fondatorul blogului, GiacomO (care din cauza distanței nu a putut intra în posesia premiului), cu care am avut o colaborare fructoasă (și nu mă refer la acest beneficiu material, ci la satisfacția profesională, la lucrul bine făcut). Ceea ce am câștigat prin munca mea, prin ceea ce am postat pe blog, a fost o geantă de laptop, la unul dintre concursurile organizate de Blogatu. Însă cel mai mare câștig pe care l-am avut vreodată a fost împotriva unei bănci foarte importante din România, care în urma greșelii unei angajate, a provocat mici neplăceri de ordin financiar părinților mei. Deși după primul articol au încercat intimidarea, după următorul au cedat și și-au cerut scuze! Prin intermediul blogului AȘA CUM VREAU am învins sistemul bancar (cel puțin la nivel personal)

9.Ai avut gânduri de abandonare a blogului? De ce ai vrut să abandonezi?
 Am abandonat bloggingul de foarte multe ori până acum! Singurul lucru care poate depăși numărul blogurilor mele este numărul momentelor în care am părăsit bloggingul!

10. Te-ai lăsa de blogging? Dacă da, care ar fi motivul? 
 Tocmai am răspuns, am făcut-o și o voi mai face. Ori de câte ori nu voi mai avea nimic interesant de spus, o să mă retrag. Nu fac blogging, ci mă exprim. Când nu mai am ce să exprim, mă opresc. Nu e o profesie, pe care să o fac fie că vreau,fie că nu. Este o necesitate, aceea de a mă exprima! Atunci când nu o să mai am nimic de zis, o să mă opresc.

 Dau leapșa aceasta mai departe tuturor celor din blogroll și oricui vrea să o preia!

6 comentarii:

  1. era dragut daca puneai si link catre cel care a creat-o .. adica eu

    Mistocareala.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. articolul tau a fost promovat de mine in categoria vinerea promovez articole.. toti cei care au completat leapsa au fost promovati..

    http://buculesei.eu/vinerea-recomand-articole/

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant. Wow, chiar ca ai ceva experienta intr-ale bloggingului. Eu nu cred ca am avut mai mult de 2 incercari de blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mistocareala: Se rezolvă!
    @Buculesei: Mulțumesc foarte mult!
    @Alle: Nu aș spune că am experiență, ci mai degrabă vechime :)). Abia aștept să văd ce ai scris tu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu aceasta leapsa pe al meu blog :)

    RăspundețiȘtergere