miercuri, 6 februarie 2013

Secs on ză scul (sex la școală)

 Tot observ că toată lumea e înnebunită să discute despre cazul elevilor de clasa a IX-a care se cotârceau prin baie, de parcă ar fi un caz singular. Mă enervează maniera cinică în care se manifestă cam toată lumea când se referă la subiectul în cauză. ''Cum să facă așa ceva la școală?''. Sigur, putem juca în mascarada asta ieftină și să ne prefacem că instituția de învățământ este sacră, elevii respectând-o cu rigoare de apostoli, liceul este asemănat cu însăși grădina Edenului, în care elevii fac concurență entităților angelice, cete întregi de serafimi și de heruvimi părând asasini în serie pe lângă inocenții liceeni. Însă doar pentru că ne placem să ne amăgim cu o amărăciune mai prost disimulată ca cea a Esmeraldei când descoperă că Jose Carlos a înșelat-o cu Salome, nu înseamnă că este și realitatea.
 Fără a dori să acuz în mod direct pe cineva, liceele reprezintă cea mai bună piață de desfacere pentru comercianții de droguri, ceea ce face ca singurul lucru pe care îl au liceenii în comun cu Edenul să fie ''praful de îngeri'' pe care îl achiziționează pentru a fi ''high''. Sigur, orice profesor va fi tentat să îmi spună că aberez, ministrul educației va fi tentat să mă acuze de paranoia, orice director de instituție de învățământ se va agita spasmotic la auzul unor asemenea acuze, totul culminând cu reacția părinților, ''poate alții, al meu nu face așa ceva'', frază ce va stârni un zâmbet de natură luciferică pe buzele odorului mult iubit.
 Nici bătăi nu se întâmplă în școli, dar cu toate acestea, până și un tocilar ca mine a avut dificultăți de a trece prin cei 4 ani de generală fără a purta pe față autografe de la vreun coleg, sau fără să încerc să bat pe umăr un altul, nimerindu-i fața în loc de umăr (și nu neintenționat).

 Să ne rezumăm la partea cu sexul. Acum să fim serioși, toți puștanii și toate copilițele, aflați la vârsta la care trebuie să îi verifici în pantaloni ca să îți dai seama dacă să te adresezi lor la masculin sau la feminin, au obsesia ''să beau, să trag, să MUT'' (nu îmi permit un limbaj vulgar, totuși). Și desigur, să te înjure pe stradă că ai dat peste el, amintindu-și de vârsta pe care o are doar când îl strigă pe taică-su să se plângă că ți-ai lăsat amprenta palmei pe fața lui/ei. Însă trebuie să își înceapă viața sexuală. ''Nu poți frate să intri virgin/ă la liceu, ce naiba, ești pă invers?''.

 Desigur că au deja un an-doi de când au făcut-o și mai mult de un partener sexual, dar dacă le pronunți cuvântul Chlamydia, or să creadă că e vorba despre vreo ciocolată. Desigur că toți știu textul ăla cretin ''folosești prezervativul și n-ai nimic'', fără a ști că virusul HIV este suficient de mic încât se poate strecura printre porii prezervativului. Și desigur că nu știu despre sex decât procesul de penetrare.
 Că e o greșeală enormă, e clar. Ca să cânți la vioară, trebuie să știi totul despre instrument, înainte de a începe să îl folosești. Ca să te apuci de tenis, trebuie să cunoști întâi regulile acestui sport. Nu poți începe nimic fără să cunoști teoria.

 Dar sigur că niciunul nu știe că există o anumită vârstă la care trebuie să îți începi viața sexuală, pentru că e dovedit științific că organismul trebuie să treacă printr-o serie de modificări până să fie pregătit pentru sex. Niciunul nu știe că atât fizic cât și psihic, te supui unor schimbări pe care organismul nu le poate suporta dacă îți începi viața sexuală prea devreme. Tot mai multe femei se plâng de lipsa orgasmului. Tot mai mulți bărbați se plâng de rezistența scăzută. Păi ce să vă fac fraților dacă ați început doar pentru a fi în tendințe. Aceleași tendințe idioate care învață că dimensiunile organului reproducător masculin au legătură cu orgasmul feminin, sau dimensiunea sânilor femeilor garantează atracția. În realitate, clișee capabile să păcălească doar mințile slabe, cu o ușoară tendință de cretinism. Când atât metafizica, cât și știința au căzut de acord asupra faptului că actul sexual se poate desfășura în condiții normale doar când implică o anumită conexiune ce are loc pe toate planurile,fizic, psihic și emoțional, cât de idiot să fii să contrazici legea naturii pentru a fi ''în tendințe''?

 În mod normal vă spun sincer că mă interesează puțin spre deloc comportamentul sau soarta ''noii generații'', însă peste vreo 50 de ani, eu trebuie să aștept o pensie pe urma ăstora. E singurul gând care mă deranjează. Iar de încheiere, o piesă ce descrie prin fiecare vers ''tânăra generație'' (de dobitoci aș adăuga eu, dar mai bine mă abțin):

11 comentarii:

  1. Bine spui! Insa Ministerul Educatiei propune implementarea cu camere video in toate unitatile de invatamant. Daca vor face asta, o sa avem videochat live cu minori :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut așa ceva în liceu. Sincer, era sursă de amuzament pentru când eram de serviciu pe școală. Maimuțăreala în fața camerei era una din distracțiile de care beneficiam fiind de serviciu :))

      Ștergere
  2. Sexu` este ceva cam "comun" in ziua de azi... nu sunt eu extrem de matura la 18 ani dar parca tot mi-e jena sa deschid subiectul asta de fata cu parintii mei sau in general cu alte persoane. Cand eram mai micuta inca mai era cat de cat "tabu" dar acum imi poate tine oricand un pusti de a 9-a teorie despre subiectul asta. Cunosc persoane care au regretat ca au facut pasul asta prea devreme si cu gurita lor spun ca si-ar dori sa fie din nou virgine.
    Dar nu ii invinovatesc nici pe ei pentru ca acum libertatea este mare, pe net se gasesc tone de informatii atat gresite cat si corecte si la tv dintr-un scandal sexual in altul se tine. Se presupune ca cei mici invata de la cei mari dar datorita valului asta de tembelizare in masa nu sunt surprinsa de ceea ce se intampla... cred ca macar o ora obligatorie de ed. sexuala pe saptamana nu ar strica.
    Mai au loc cursuri de genu` dar foarte rar si nu ajung in toate liceele plus ca nu sunt obligatorii si nu sunt foarte multi prezenti.
    Trebuie cascati ochii bine si uitat de fluturasii din stomacel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, ar trebui ca tânăra generație să mai uite de fluturași și de ''amorezeală'', pentru că observ că e tot mai eronată. În special sexul. Nu e un sport, nu e o competiție. Clișeele astea cretine fac fetele să creadă că dacă nu au sâni mari nu sunt atrăgătoare, dacă nu sunt anorexice sunt grase, pe băieți îi face să creadă că trebuie să fii cât mai efemizat pentru a fi pe placul fetelor. Unde naiba mai e naturalețea?
      Cât despre ore de educație sexuală...eu am făcut așa ceva în școală, dar au fost teorii absurde, nimeni nu le lua în serios. Parcă au luat-o razna cu toții, probabil că peste ani, aceste zile vor rămâne în istorie ca ''perioada horny'' sau ceva!

      Ștergere
  3. Hihi, îmi place când eşti aşa 'răutăcios'. Ştiu că nu e cuvântul potrivit, ar fi mai bine ironic, probabil că şi de asta îmi placi.

    Nu ştiam de treaba cu sexul la şcoală, da' n-ar fi prima oară când se întâmplă aşa ceva. Pe mine m-a frapat o ştire despre sexul la grădiniţă, nu în România, desigur, dar a fost o veste oarecum şocantă pentru raţiunea mea. Prima dată am crezut că-i un pamflet, am verificat link-ul site-ului să nu cumva să fie timesnewroman, şi nu... era serios.

    Cât despre cum să nu intri virgin/ă la liceu, nu ştiam că aşa e moda, oi fi fost eu fraieră c-am aşteptat să-l termin, textul, sunt pe invers. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La grădiniță?! Deja încep să mă tem. Asta deja e alienare mintală, generațiile se strică din minți pe zi ce trece.
      Da, era moda asta încă de când eram eu prin generală. Puține lucruri am realizat în viața asta, primul ar fi că nu m-am apucat de droguri, iar al doilea că nu am respectat tendințele astea cretine.
      Mă bucur că îți plac postările scrise în această manieră, pentru că vor mai fi multe de acum. Am ajuns oarecum la saturație în ceea ce privește ceea ce se întâmplă în jur, așa că simt nevoia să scriu despre asta. :D

      Ștergere
  4. Nu, nu e primul caz şi nici ultimul. Cică vor avea nota la purtare 3. Păi nu ştiu multe lucruri despre sex pentru că ei sunt interesaţi doar de plăcerea de moment. Nu se gândesc "dacă rămân însărcinată", dacă iau vreo boală, ceva... dacă, dacă şi iar dacă. Nu dom'ne, ei sunt maturi, ştiu ei ce fac. Ei fac sex nebun şi merg în cluburi de fiţe. Ei îşi bagă şi îşi scot... etc.

    O altă ştire. S-a propus scăderea orelor de română şi matematică în şcoala primară. Parcă 6 ore de română şi 3 de mate.. în condilţiile în care mai târziu, ajungând la liceu habar nu au să citească. Citesc sacadat, citesc pe silabe (am exemple în clasă). Şi din ce în ce mai puţini iau bac-ul la română. Se vrea creşterea numărului de analfabeţi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi amintesc că a zis un personaj acum câțiva ani că sunt prea mulți filosofi în țara asta, mai e nevoie și de chelneri, și de tinichigii. Eu am cazuri la facultate, sunt la litere, dar ei scriu ''ce m-ai faci?''...deci e clar, viitorul arată sumbru!

      Ștergere
    2. Avem nevoie şi de ăştia, dar sunt ROMÂNI... iar mie una mi se pare NORMAL să ştii să citeşti, să vorbeşti, să scrii în limba ROMÂNĂ. E limba ta. Acum se vorbeşte mai mult englezo-româna, româno-spaniola, italo-româna etc.
      Unii când deschid gura e ceva în genul: "Greşeală, greşeală, bip,bip,bip, cuvânt corect, bip, cuvânt corect, râs de proastă/bou, greşeală, cuvânt corect." Cam asta e structura unei propoziţii spusă de unii...
      Hai cu analfabeţii!

      Ștergere
    3. Cum te simți când te gândești că ăștia vor vota? Că ăștia or să intre pe piața muncii alături de noi? Că o să îi avem parteneri de trafic?

      Ștergere
    4. Îmi vine să mă înarmez cu o mitralieră. :D
      Lăsând gluma la o parte, cred că vor apărea specimene şi mai rele.
      În trafic vor avea impresia că le-a cumpărat mă-sa şosea, pe piaţa muncii vor fi colegii ăia pe care vrem să-i calce tramvaiu', de votat... serios, acum este ales cel care dă mai mult, cred că aşa vor vota şi ăştia. Sunt foarte puţini cei care gândesc înainte să voteze.
      Nu sunt eu acum în stare să critic, că mă enervez degeaba gândindu-mă că generaţiile care vor veni, probabil, vor fi şi mai rele şi poate că un simplu act sexual în liceu nu va mai provoca atâta scandal precum alte prostii pe care le vor face urmaşii noştri. (Bătrânii de noi :)) Eu nu vreau să-mi plătească ăştia pensia.)

      Ștergere