miercuri, 16 iulie 2014

Brandul lui Dumnezeu

 E o dezbatere intensă pe tema predării religiei în școli. În același timp, un număr foarte mare de semidocți înjură persoane ca cei din trupa Haarp Cord pentru mesajul creștin pe care îl propagă. Pentru că, în România, țara extremelor, doar imbecilii au opinii. Fie că vorbim de fanaticii religioși, fie că vorbim de ateii ''înjurători de Cedry2k'', vorbim de o masă de imbecili care dau din clonț. Nu prea am nervii necesari pentru a scrie într-o manieră plăcută pseudo-profesioniștilor sau parveniților intelectual, așa că îmi rezerv dreptul de a sări de la o idee la alta ca Andreșanca dintr-un pat de fotbalist în altul.

 Înainte de orice, sunt clar împotriva ideii de a se preda religia în școli. Cel puțin, a dejecțiilor impuse de B.O.R. și preaîmbogățitul Daniel. Dar înainte ca ateii să aibă orgasme de fericire, le recomand să își dea 2 palme (că dacă o fac eu, o să îi doară mult prea tare). Sunt de acord cu predarea religiei, dar în forma ei pură. Hai să lămurim înainte cum văd eu treaba cu credința.



 În niciun caz nu văd un norișor, un moș cu barbă sau mai știu eu ce. Rolul religiei nu a fost de a manipula, la origini a fost de a da un cumul de valori pe care omul să îl urmeze. Isus nu trebuie preaslăvit, ci înțeles. Într-adevăr, Isus este un model. De ce? Nu pentru aberațiile de tip schizofrenic că ar fi transformat nu știu ce în nu știu ce, ci pentru modul de viață pe care l-a trăit. Mai pe scurt, Isus nu a optat pentru bogății de ordin material, pentru că e adevărat, fie că ne place, fie că nu, resursele naturale ale pământului sunt limitate. Astfel încât, orice exces înseamnă ruinarea stării de bine al altei persoane (motiv pentru care acum se încearcă diminuarea populației). Isus a băut vin. A dansat. S-a și supărat. Isus nu a fost împotriva alcoolului. Sau al iubirii. Sau al sexului. Sau al mâncării. Sau al dansului. Sau al muncii. Ci al exceselor. Excesele sunt cele care ne omoară. Și lucrurile făcute în defavoarea altuia. Isus a fost un liberal. Ba chiar îndrăznesc să spun că a pus bazele liberalismului. Doctrina sa era ''poți face orice atât timp cât nu faci rău nimănui, nici ție însuți''. Isus a fost un bărbat adevărat, care a încercat să arate că datoria ta e să stai în bucățica ta, să îți vezi de treaba ta, să nu judeci, ci să protestezi când ceva nu e bine, să îți respecți cuvântul. Să îți susții ideile până la capăt, nu să ți le schimbi după cum vrea majoritatea. Da, Isus a fost împotriva sexului la vârste fragede, pentru că e și științific dovedit că până la o anumită vârstă, nu ești dezvoltat complet, nici psihologic, nici fizic, deci îți poate dăuna. Isus e împotriva abuzului de alcool. Care îmbolnăvește ficatul, inima, creierii, scurtează viața. Isus e împotriva furtului. O societate în care nu se fură, este o societate care prosperă, nu? Isus este împotriva dorinței de a fi ca ceilalți. Dacă nu am avea dorința asta de a fi ca ceilalți, nu am mai fi așa ușor manipulați, nu? Isus a murit pentru ideile sale. Cum ar fi dacă 5 din cele 7 miliarde de oameni de pe Terra ar fi așa? E simplu, corupția nu ar mai exista, pentru că e greu să corupi un om care crede în principiile sale până acolo încât să moară penru ele.

 Dacă Isus nu a existat (ceea ce e mai mult decât plauzibil), a trebuit inventat. Isus e un cod de a trăi corect. Fără abuzuri și excese. Și chiar sper să nu deducă vreo vită proastă din asta că sunt vreun credincios pupător de moaște. Dar sunt un tip suficient de rațional încât să înțeleg că Isus a fost inventat cu un scop. Și când zic Isus, mă refer la toate religiile, la la toți zeii, la tot ce poate exista. Isus, Buddha, Alah sau cine o mai fi, sunt persoane ce semnifică echilibrul total. Idioții nu știu să interpreteze, sfânta treime e un simbol. Tatăl, care semnifică inteligența, Fiul, fizicul, și Sfântul Duh, ceea ce semnifică planul sentimental, într-un echilibru perfect. Sau mai pe scurt, ai grijă de trupul tău cum ai de mintea ta, cum ai grijă de ''sufletul'' tău, de sentimentele tale. Mai exact, fă sport, ai grijă ce mănânci, în aceași măsură educă-te, învață ce și cum să vorbești, cum să te descurci, învață să îți controlezi instinctele negative, controlează-ți impulsurile, umple-te de pozitivitate.

 O astfel de religie doresc în școli. Vreau ca generațiile următoare să îl traducă și să îl adopte pe Isus, nu să se roage și să se închine la el. Biblia e plină de coduri, luată la propriu e o porcărie, interpretând ceea ce scrie acolo descoperi un set de valori. Nu vreau ca imbecilii în sutane să vină și să supureze idei de cazane, nori, pedepse divine sau mai știu eu ce porcării, ci să traducă ideea principală a tuturor religiilor, aceea că trebuie să fii cumpătat în tot ceea ce faci, să muncești ca să obții rezultate, să fii sigur pe tine și pe ideile tale, ai libertatea să faci ce vrei atât timp cât acțiunea ta nu îi prejudiciază pe alții. E vorba de punctul comun al științei și al religiei, energiile. Să înveți să activezi energiile benefice și să le îndepărtezi pe cele negative (astea sunt lucruri unanim acceptate de știință și religie). Dar desigur că asta nu se poate când trăim înconjurați de prostovani pupători de moaște și de dobitoace care cred că au făcut o șmecherie dacă refuză să se informeze, mascându-și ignoranța, lenea și impotența de a gândi și a înțelege sub masca ateismului nejustificat. Deci nu dau doi bani pe făcutul de cruci, pe botez sau pe alte căcaturi ce implică niște dobitoci în sutane, care și-au ratat cariera ca artiști, așa că behăie a tristețe sau a fericire (întocmai unui lăutar, în funcție de ce se cere) la evenimente de tip  NBC (nunți, botezuri, cumătrii -sintagmă împrumutată de la Victor Ciutacu). Dar sunt de acord ca religia, scrierile vechi să decodificate și adoptate ca valori morale. Lucru care nu se va întâmpla, pentru că societatea are nevoie fie de imbecili spălați pe creier care ling cadavre și pun totul pe seama divinității neexistente, fie de atei convinși, care ''ca revanșă în fața proștilor care nu-și trăiesc viața'', își fac rău ingurgitând tot felul de substanțe, luând tot felul de boi venerice sau îmbolnăvindu-se de depresie datorită ritmului de viață haotic și fără reguli pe care îl adoptă.

NOTĂ EXPLICATIVĂ: Sper că nu mai e cazul să explic de ce am scris cu litere mici termeni religioși ce trebuiau scriși cu literă mare, nu?

2 comentarii:

  1. foarte, foarte bine si frumos spus...n-am citit de ceva vreme un articol atat de fain! intr-o nota amuzanta (mi s-a parut mie) ai prezentat idei pe care, din pacate, nu multi le pot intelege/aplica! blogul tau a devenit un 'must read it day by day' (permite-mi sa ma exprim in englezo-romana) pt mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, mă bucur să aud asta. It's awsome to know that, ca să păstrăm aceeași notă romenglezească :))

      Ștergere