miercuri, 17 aprilie 2013

HUIDUi-v-ar....

 Am văzut zilele trecute pe Facebook un grup intitulat ''Susține-l pe Șerban Huidu''. O grămadă de gospodine supraponderale, de adolescenți hiperemotivi și câțiva cetățeni arhi credincioși postau acolo mesaje de încurajare pentru ''cârcotaș''. Și desigur, invocau divinitatea, considerându-L probabil pe Demiurg vreun rachet care urma să îi pedepsească ce cei ce se întrebau, ca și mine, de ce trebuie susținut individul. Am rămas stupefiat de ardoarea cu care tipul este susținut până la adorare de diverși cetățeni. Urări de bine, invocări ale zeităților, sfinților și altor supra ființe, mesaje de încurajare desprinse din telenovelele mediocre marca Media Pro, aberații și paranoia cât cuprinde, sensibilitate rezultată din mediocritate, toate pe paginile de Facebook ce au devenit adevărate altare de proslăvire a cetățeanului Huidu.
 Și totuși, pentru ce trebuie susținut? Șerban Huidu este un cetățean cu aceleași drepturi ca și mine. Spre deosebire de mine, el a ales să își petreacă sărbătorile de iarnă în Austria, pentru că este mai înstărit și își permite acest lucru. Pentru aceeași locație aș fi optat și eu dacă soarta mi-ar fi fost favorabilă din punct de vedere financiar. Schia, lucru care și mie mi-ar plăcea. Din nefericire, a avut un accident și a intrat cu capul într-un pom. Oricui i se putea întâmpla, chiar și mie. Câteva luni mai târziu, este filmat ieșind de la o clinică de recuperare de către cei de la Cancan, articulând cuvintele cu foarte mare greutate. La mai puțin de un an, un medic consideră că cetățeanul Huidu Șerban este apt de a șofa. Așadar, cetățeanul Huidu, la mai puțin de un an de la accidentul din Austria, face un accident auto în urma căruia mor 3 persoane. Este arestat și judecat. Instanța îl consideră nevinovat. Este eliberat și i se dă un post la vechiul loc de muncă.
 Întrebarea mea este: dacă în locul cetățeanului Huidu Șerban era cetățeanul Stoica Ștefan, ar fi fost susținut de cineva? Ar fi apărut vreun grup pe Facebook intitulat ''Susțineți-l pe Ștefan Stoica''? Eu cred că nu. Ba, chiar merg mai departe și spun că dacă eu aș fi fost la volan în locul lui Huidu aș fi fost pus la zid.
 Nu vreau să intru în detalii foarte ample și plec, idiot și eronat, de la premiza că justiția a luat decizia corectă de a-l lăsa în libertate. Dar chiar dacă ar fi fost așa, de ce ar fi trebuit susținut omu'? În clipa în care greșești, plătești. Cazul accidentelor lui Huidu eu le văd ca fiind câteva evenimente nefericite, de care, într-o măsură mai mică sau mai mare, este responsabil. Așadar, trebuie susținut pentru că a greșit și nici măcar nu plătește pentru asta?
 Nivelul de telenovelism, de mediocritate, de manelism în România este peste limitele admise. Populația României începe tot mai mult să semene cu o masă de creaturi dobitoace (în sensul de animale iraționale) care se lasă ghidate de empatii eronate și sensibilități absurde, ignorând total rațiunea, normalitatea, dezicându-se de cele mai elementare scăpări de inteligență. Trist. În această manieră, nu va mai dura mult până vom ajunge genii doar pentru că vom ști să ne iscălim și vom fi acuzați de acte de înaltă rebeliune pentru o singură idee contradictorie cu a majorității.

6 comentarii:

  1. Ma stupefiaza ca i-au dat atatia ani pt crima, si cu suspendare, chiar daca nu a fost cu intentie.Nu pot spune ca tin cu el, insa nu si-a dorit sa moara acei oameni. Oricine tine la libertatea sa ar fi incercat prin orice mijloace sa scape de pedeapsa, fie prin metode mai putin legale. Se stie doar ca e la cote mari coruptia, peste tot, nu doar la noi. Si tu, si eu, si toti am fi incercat orice pt a nu ni se priva dreptul la libertate, doar bani sa fie... :) Prost sa fii sa nu incerci,nu trebuie sa fim ipocriti.Lui i-a iesit. Daca nu ar fi fost asa justitia el ar fi infundat puscaria. Degeaba aruncati cu pietre, si voi ati fi procedat la fel. Sistemul i-a permis. Oamenii aia, Dumnezeui sa ii ierte nu se mai intorc,nimic nu va schimba faptele, si nimeni nu isi va ispasi pedeapsa, nu e vina lui Huidu, ci a sistemului !!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mă leg deloc de acest aspect. Ceea ce a făcut pentru a scăpa e perfect legitim, nu pe el îl acuz. Ci pe aceea care în prezent doresc ''să îl susțină''. Nu înțeleg de ce. A fost acuzat pentru o greșeală pe care ar fi comis-o oricare dintre noi. Eu nu aș fi beneficiat de susținerea nimănui. Nu înțeleg exact de ce are nevoie de susținere.

      Ștergere
  2. Mă super-oftic atunci când văd astfel de cazuri. Huidu nu e singura persoana publica care beneficiază de susţinerea masei de oameni dobitoci şi inculţi care nici măcar nu-s conştienţi de ce fac ceea ce fac. Doar pentru că e "vedetă" şi apare pe sticlă, nu înseamnă ca e ceva anormal sa fie pus să plătească pentru faptele de care e responsabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zis, sis! Nu e anormal să plătească pentru ceea ce a făcut. Dar din păcate, așa e la noi, ești vedetă, lumea te vede ca pe un sfânt.

      Ștergere
    2. Dacă stăm mai bine să ne gândim, până şi sfinţii erau bătuţi cu pietre:))

      Ștergere
    3. Câtă dreptate ai! Așa este, chiar și sfinții erau pedepsiți.

      Ștergere