marți, 18 august 2015

''Mă cac în scaunele voastre''

 România este o țară a intelectualilor fini și rasați. Fiecare individ român ce e capabil să exprime o opinie și are un IQ puțin peste 100, va crede despre sine că face parte din rândul elitelor. Potențialul materiei cenușii la individul român abundă. E plin de rafinament și delicatețe. Indiferent de notele la BAC, indiferent dacă este sau nu cunoscător al legilor de bază prevăzute în Constituție, indiferent dacă este capabil să fie selectiv cu ceea ce i se oferă în mass media, individul român joacă pe scena intelectualilor. Este scârbit de vulgaritate, de imaturitate, de omenesc. El își are esența în metafizic, în el stau înghesuiți încât aproape dau pe afară toți marii gânditori ai Greciei Antice împreună cu Lao Tze și Confucius. Se delectează la un pahar de vin fin, ascultând Bach și savurând ''Critica rațiunii pure'' a lui Kant. După prea multe pahare, se pierd în discuții despre contradicțiile lui Țuțea cu Cioran, fiind sau nu părtinitori. Setea de cunoaștere este imensă, individul român suferind de complexul geniului revoltat împotriva obscenului.
 Desigur, doar în teorie. În realitate, individul român e doar mediocru, complexat, intolerant, manipulabil și extrem, extrem de ipocrit. Nu îți poți permite vreodată să afișezi o mostră de vulgaritate, că sensibilul suflet al boemului poet devorator de tochitură moldovenească cu bere te va pune la zid. Să dăm un exemplu elocvent. Acest clip:


                   

O fătucă, ce pare o admiratoare a discotecilor, și-a filmat bunica, o bătrână din popor, haioasă de astfel, manifestându-se liber. Așa cum s-ar manifesta orice mămăiță care nu are cine știe ce multă școală (deh, cum erau vremurile), e fană Nelu Ploieșteanu, a crescut prin Vitan și lucrează la aprozar. Adică știe glume ''d-alea de cântă Mărgineanu''. Cu siguranță bărbatul ei o fi învățat-o și varianta românească de la Katiusha, și Povestea poveștilor a lui Ion Creangă și multe alte astfel de opere care au ca lait motiv organele genitale (fie ele masculine sau feminine). S-a inflamat internetul. S-au revoltat pe glumele mămăichii. Că deh, ''cum să vorbești dom'le așa vulgar pe internet, că ne faci țara de râs cu lipsa asta de educație''. După care au început să lase comentarii în care își băgau, scoteau și făceau. Adică exact ceea ce a făcut băbuța în clip.

 În țara unde organul copulator este cheia rezolvării a orice, fiind introdus la nivel verbal în orice obiect, persoană sau acțiune care ne irită pe moment, în locul unde Kanal D are rating uriaș, unde încă mai prind manelele și unde Paraziții și BUG Mafia sunt etaloane pentru genul muzical pe care îl reprezintă, românul își mai permite ipocrizia de a condamna limbajul obscen. Așa e, într-adevăr. Niciodată românul nu e ăla care își bagă, nu e el cel care dă play la manele sau ascultă ''Limbaj de cartier'', nu trântește el grătare de umple locurile verzi de fum, nu e el ăla care nu-și aruncă țigara unde trebuie. Nu, dom'le. Are un vecin. Suntem o țară de oameni cu vecini nesimțiți, păcat de perfecțiunea noastră. Dar totuși, să trăiești în zilele noastre și să fii deranjat atât de tare de glumele cu tentă erotică ale unei bătrâne nu poate însemna decât:

1. Ai mari complexe pe plan sexual, încă neîmplinite.
2. Ești mega imbecil.
3. Ești mega ipocrit.
4. Toate de mai sus.

 Îmi permit să afirm că doar un imbecil de mare clasă sau un ipocrit de cea mai joasă speță se poate preta la a se mai scandaliza pe un limbaj vulgar. Marin Preda spunea în ''Cel mai iubit dintre pământeni" că un intelectual veritabil înjură mai des decât un golan. Și așa este, un intelectual chiar acumulează frustrări și simte nevoia să le refuleze. Individul român nu pricepe asta. El acționează când aude o înjurătură de parcă atunci când își scapă un ciocan peste cârnatul debrețin de la mâna dreaptă, ar sufla mir, nu ''TE BAG ÎN PIZDA MĂ-TII''.
 Îmi amintesc de un episod de acum câțiva ani. Maestrul Florin Piersic ținea un discurs. Cei din sală își tot trăgeau scaunele, provocând un zgomot deranjant. Maestrul a insistat de câteva ori să nu se mai tragă scaunele. Văzând că nu se întâmplă asta, s-a oprit și a zis: ''MĂ CAC ÎN SCAUNELE VOASTRE!!'', apoi continuând povestea. Sunt curios...câți ipocriți consumatori de Capatos, manele și ''veață dă cartieeer'' o să arunce cu noroi în Florin Piersic pentru ceea ce a zis? Probabil că aici s-ar împărți. Unii l-ar condamna, alții l-ar susține, ''că e om dăștept, știe el ce zice''. De ce lui Piersic i s-ar îngădui și femeii de mai sus nu, nu știu. Dar ideea e simplă. ''Alchimiștii'' devoratori de bere ar trebui să susțină tolerarea băgării pulii, că doar și ei o fac. Nu e așa, Teo?


                            

Un comentariu:

  1. In realitate a fi educat nu inseamna a fi o piatra, dar exista situatii cand trebuie sa fim retinuti, sa nu abuzam...interesant clipul cu Teo :3

    RăspundețiȘtergere