vineri, 21 octombrie 2022

Dragul meu copil


 Știu că tu nu exiști fizic. Poate ești undeva, în astral, proiecție a iubirii și rod al unui viitor incert. Dar, totuși, îți scriu asta. Acum, într-un context în care toți se întreabă când o să apari, de parcă datoria revanșei o am în fața lor, nu în fața morții. Lor nu le răspund. Îți voi răspunde ție.

 Dragul meu copil, iartă-l pe tati, dar o să trebuiască să mai aștepți. Mult. Unii spun că planeta e prea plină și facem mult rău, noi, oamenii. Nu neg. Însă dacă aș ști că pentru binele celor dragi ar trebui să dispară toate celelalte vietăți de pe planetă, tati ar pocni din deget instant, până nu ar mai rămâne decât cei dragi. Deci nu ăsta e motivul pentru care nu e cazul să te aștept. 

 Știi, dragul meu copil, ce îmi doresc de la tine? Vreau să ai o alimentație echilibrată. Să îți iei nutrienții din alimentație, pentru a te dezvolta armonios. Dar cum te învețe asta tati, când el e un hedonist de aproape 30 de ani, căzut pradă unei adicții de zahăr, care îi ruinează ușor-ușor sistemul digestiv, nervos și circulator, până într-acolo încât a ajuns să bage pastile de stomac? 

 Apoi, tati vrea de la tine să trăiești armonios, să ai grijă de sănătatea ta mentală. Dar tati e plecat cam 16 ore pe zi, e dependent de tehnologie și dulciuri, doarme sub 6 ore de cele mai multe ori și asta îi dă niște probleme cu nervii și stări depresive. Cum ai putea învăța asta de la mine? 

 Tati e un hedonist. Un bărbat egoist și obsedat de confort și plăcere. Dacă vii pe lume, îl vei priva pe tati de plăcerile și excesul de ego de care are nevoie ca să simtă că are viață, nu doar puls. Asta îmi va crea frustrări. Și nu meriți să vii pe lume pentru a genera frustrări, ci pentru a genera bucurie.

 Tati vrea să te ferească de traume. Dar tati are probleme cu nervii. Țipă mult, înjură. Așa se descarcă el. Apoi, tati nu e un petrecăreț, dar îi place uneori să uite de el. Tati nu vrea să îl vezi când lichiorul i-a pus stăpânire pe genunchi si adoarme la baie ca să nu verse. Niciun copil din lume nu merită să îi mânjești universul roz, de vată de zahăr, cu imaginea unui părinte, a unui erou care înjură sau care e invadat de alcool. Dar tati ăsta e, momentan.

 Tati vrea să vii când nu va mai simți nevoia să fie așa. Tati vrea ca atunci când vii, să o privești pe mami și să vezi cea mai fericită femeie din lume. Dacă ești băiat, să nu accepți vreodată să faci o fată mai puțin fericită de atât. Dacă ești fată, să nu accepți să te facă cineva mai puțin fericită de atât. Momentan, tati e încă bădăran, grobian și ignorant. Nu ar ști să te învețe asta.

 Tati ar mai visa la o carieră și ceva locuri de văzut. Tati îți dorește să lupți pentru visele tale. Dar cum o să o faci, dacă tati nu a făcut-o și apoi, plin de frustrări va da vina pe tine pentru asta?

 Așadar, tati încheie cu o rugăminte: nu mai asculta la ce zic ceilalți, referitor la când ar trebui să apari. Doar...așteaptă. Așteaptă să vezi dacă tati va fi omul în familia căruia să te naști. Dacă nu, nu te obosi să vii...cel mai mare rău nu ar fi să "nu te fac", ci să te fac când nu voi fi pregătit 100% pentru tine. 

 Știu, o să spui că poate îmi iubesc slăbiciunie mele. Dar, dragul meu copil, dacă încă nu sunt pregătit să renunț la ele, e fix semnul că te iubesc când nu vreau să renunț forțat. Nu trebuie să vii ca să generezi schimbări. Ci să vii când schimbările vor fi apărut deja. Dacă nu vor apărea, cel mai mare bine pe care ți-l pot face este să te las acolo, în astral, în imaterial. Pentru că, dragul meu copil, venirea ta nu este un țel sau o misiune. Însă formarea ta după ceea ce vei veni, da. Fericirea și armonia în care te vei forma țin de mine, eu trebuie să fiu providerul tău. Dar așa cum nu poți pilota un avion fără a avea abilitățile și resursele necesare, nici să formezi un nou caracter nu poți. Nu toți putem fi piloți. Și nu toți putem fi chirurgi. Decât să urci la manșă și la jumătatea decolării să realizezi că nu asta vrei, mai bine nu urca la manșă. Dacă după ce ai deschis pacientul pentru o operație pe cord realizezi că nu poți face asta, mai bine nu face operația. Să fii părinte înseamnă să ai o viață în mâini, pe care să o modelezi cu răbdare și iubire. Până nu o să o poți modela, nu o lua în mâini. De asta, dragul meu copil, permite-mi să mă asigur că pot să te modelez așa cum ai nevoie. Dacă nu pot face asta, rămâi, te rog, proiecție pe buzele nesimțiților care au pretenția să prinzi formă materială, ignorând fericirea de care te-aș putea priva din incompetență. Asta e dovada de iubire pe care ți-o pot arăta. 

 Semnat: un hedonist care îți vrea binele și care nu te va aduce pe lume până nu va ști că va putea da 102% fără regrete pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu