sâmbătă, 21 aprilie 2018

Al III-lea Război Mondial, CpF și interesul național

  Domnul Marinel Găleată se trezește la ora 06:30, atunci când răsună ''tanana...nanana...CANT TOUCH THIS'', al falimentarului rapper american MC Hammer din deloc falimentarul lui telefon coreean Samsung J3. Sare direct în baie, se spală rapid pe față, pune pe periuța sa cumpărată din brandul german de supermarketuri Lidl puțină pastă de dinți Sensodyne, de origine japoneză, se îmbracă cu blugii și cămașa cumpărată de la brandul suedez H&M și în teneșii chinezești care imită teneșii americanilor de la Converse All Stars, se urcă în mașina sa, un Fiat Grande Punto, adus direct din Italia în urmă cu 10 ani, îndreptându-se spre muncă.

 Al nostru domn Găleată lucrează ca agent de vânzări pentru germanii de la BOSCH. Pe drum, se oprește la un fast food cu specific libanez, manageriat de Abu Bhadkhali, afacerist marocan, căsătorit cu o basarabeancă și stabilit aici. Din imensitatea de produse tradițional libaneze, alege o porție de pui shanghai și un hot-dog. Ia și o baclava, ca desert. De regulă, cumpăra pizza de aici. Azi nu mai aveau.


 Pe drum, fiind un român neaoș care se vrea informat, domnul Găleată dă drumul radioului pe postul public de radio. Chiar atunci, era o reclamă la Leroy Merlin, rentailerul francez unde lucra nevastă-sa pe post de șefă de raion. Imediat după, încep știrile. Aude despre Coaliția Pentru Familie și despre parlamentarii care au respins proiectele de lege. Aude despre Viorica Dăncilă și greșelile de exprimare pe care le comite. Aude apoi despre SUA și Rusia care se bat în declarații despre incidentele din Siria. Domnul Găleată se revoltă! Mânca hotdogul și îi sare muștarul la auzul acestor vești! Ketchup nu avea, că auzise o vorbă în Chicago, doar copiii pun ketchup pe hotdog. Domnul Găleată simte că toate acestea sunt un afront adus României și românilor!

 Domnul Găleată simte că trebuie să apere valorile și spiritul românesc, tradițiile și identitatea națională, nu atât pentru el, cât mai ales pentru copiii săi, Edward și Sara, care trebuie să învețe ce e patriotismul! Copii pe care el îi iubește și pentru care trage din greu pentru ''salariul motivant de 1500 de roni, plus bonuri de masă și bonus din vânzări, obținute prin lucrul într-o echipă tânără, dinamică și cu rezistență la stres, pentru care studiile superioare și permisul de conducere categoria B reprezintă un avantaj'', pentru a le plăti cursurile de tango și germană și pentru a-și permite să-i trimită la școala americană!

 ''-WTF, chiar nu mai e pic de românism?'', se întreabă domnul Marinel Găleată. Deși detestă corupția și traficul de influență și le blamează activ pe la proteste, purtând sintagma #rezist la orice înjurătură adusă lui Dragnea, pe care îl consideră ''un nenorocit, care se folosește de relații ca să îi fie bine'', are loc pentru opinii și despre război. El nu are stagiul militar satisfăcut, avea pile la comisie și a fentat înrolarea, dar a văzut și trăit destule cât să poată avea o opinie despre conflicte armate.  Era de părere că România trebuie să intre în război de partea celor care susțin interesul național. Însă pe el nu în lega nimic de niciunii. Auzise că fratele bunicului său patern murise în 1941, atunci când americanii au bombardat Bucureștiul, iar în anii ce au urmat, sora bunicii materne fusese abuzată și bătută de câțiva soldați ai Armatei Roșii. Așa că Marinel se gândea pe cine trebuie România să susțină: americanii au filme faine și aduc libertate, rușii au dulciuri bune și păstrează vii valorile și tradițiile noastre din străbuni.

 Tocmai și-a postat gândurile acestea pe facebook, spunând despre frumusețea acestei țări, această gură de paradis, acest incipit al vieții în Rai, despre cum Dumnezeu a plâns peste această țară și a lăsat-o să fie grădina pierdută a Edenului. Între timp, ajunge la muncă. Iar e parcarea plină.
  ''- Ce țară de rahat!!'', exclamă Găleată și a plecat să parcheze 3 Pomi ai cunoașterii mai încolo, în acest colț de Rai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu