luni, 6 august 2012

Experții autentici știu ce înseamnă siguranța

Cel mai mult în România îmi place faptul că e o țară de experți. Indiferent de domeniul dezbătut, imediat după încheierea unui eveniment, apar foarte mulți critici care își dau cu părerea cum ar fi procedat ei în acea situație. De câte ori, după încheierea unui meci de fotbal nu apar cei autoproclamați experți să spună cum ar fi procedat ei în locul jucătorului ce a ratat? De câte ori nu ați întâlnit oameni care, deși înainte de începerea unei competiții sportive aveau o opinie, imediat după încheierea ei și-au schimbat părerea la 180 de grade, aruncând apaticul, arogantul și cinicul ''MĂ AȘTEPTAM LA ASTA''?
Experții sunt împărțiți în două mari categorii. Experții autentici și experții amatori. Experții amatori sunt doar simpli privitori, dar care, deși sunt pe lângă subiect, au opinii întotdeauna contrare cu situația reală. Aceștia nu au curajul de a-și asuma postura de simpli iubitori ai unui gen, fie el sportiv sau artistic, simt cu ardoare nevoia de a poza în maeștrii emeriți, în experți, în adevărați cunoscători. Astfel, își asumă dreptul de a da pronosticuri. Din păcate nu își asumă și pronosticurile pe care le dau, pronosticuri care de cele mai multe ori sunt eronate.
Dar și dacă ar fi reale... ce? A fost poate o simplă întâmplare. Asta îi diferențiază pe experții amatori de experții autentici. Un expert autentic este ferm convins de ceea ce spune. Și își asumă ceea ce spune. Astfel încât, un expert autentic este dispus să gireze faptul că previziunea sa se va adeveri. Nu este o dovadă de aroganță, ba chiar dimpotrivă. Este de bun simț să îți asumi și o înfrângere, așa cum îți asumi și o victorie. Cum poți face asta? Foarte simplu: pui ceva în joc. Pariezi. În momentul în care pariezi, nu doar că îți asumi ceea ce gândești, dar oferi și veridicitate credințelor tale.
În domeniul sportului, pentru aceste lucruri există de mult timp sunt casele de pariuri. Dar, cum nimănui nu îi place să se deplaseze și eventual să aștepte până să fie servit, există site-uri de pariuri sportive online. Dacă te consideri un adevărat expert în domeniul sportiv, nu ai nici un motiv pentru care să nu îți asumi pronosticul pe care îl lansezi. Mai ales că este foarte simplu, doar un click distanță. În plus, site-ul oferă și siguranță maximă, astfel încât ai certitudinea că banii tăi nu vor dispărea în mod fraudulos.
Eu nu sunt un fan al fotbalului, dar încă de când eram copil simțeam că cel mai fericit aș fi în Vegas. În epoca internetului, am scăpat de grija asta. Nu trebuie să mai pierd timp pentru a obține viză, bani de avion, stres, birocrație. Ca iubitor al jocurilor de poker și casino, site-ul îmi pune la dispoziție șansa de a aduce Vegasul la mine acasă, prin intermediul monitorului, locuri în care o să am șansa să îmi arăt adevăratul talent la ceea ce înseamnă jocul de poker. Și bineînțeles, îmi oferă și siguranță.
Diferența dintre un expert amator și unul autentic este una: experții autentici știu ce înseamnă siguranța!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu