vineri, 24 august 2012

Nu există viață pentru no liferi

Citeam mai devreme pe blogul lui Viorel, la una din postările în care răspunde întrebărilor primite pe mail, cum un dobitoc se apucase să îl critice că cică flirtează pe Facebook. Chiar dacă ar face asta, care e problema în definitiv?
Înțeleg că trăim într-o societate formată 95% din nătărăi, lipsiți de viață personală și foarte cinici pe deasupra, doar că nu trebuie să mă și împac cu ideea asta. Această specie de cretini, în cinismul lor, consideră că dacă ție ca persoană îți place să porți discuții despre existențialismul lui Nietzsche pe blog, dar joci GTA sau asculți BUG Mafia ești cinic. ''Cum se poate buei Viorele, tu ești poet și să dai laic la poazele la nește tipe?? Poi tu nu ști bre că agățatu e numai pentru ăștia ca Bahoi? Tu na-i bre voe să faci chesti de astea dacă ești blogăr... tu tre să fi cuminte nu să umbli cu fete...''
Desigur, în viziunea cretineilor acestora, lui Andrei Pleșu îi este interzis să se scobească în nas, chiar dacă face asta la el acasă, în mediul lui privat. Doar el e un ''de ăla deștept de scrie la ziar''. Cum să ni-l imaginăm pe Eminescu transpirat? O fi fost vară și cald, dar un geniu ca el nu are voie să transpire.
Cum putem crede că ducesa de Cambridge, Catherine ''Kate'' Middleton frecventează la fel de des ca și muritorii de rând baia? Nobilii nu au voie să micționeze.
Cum să îi tolerăm Angelei Merkel să își așeze costumul de baie atunci când iese din mare? Ea e cancelar, nu are voie să își atingă zona dorsală!
Dacă un preot e atacat de un câine, cum să îl lovească? El e preot, nu are voie să fie agresiv nici atunci când e atacat.
Dacă Crin Antonescu mângâie un maidanez și se umple de pureci... cum să se scarpine, el e un intelectual, nu are voie să facă asta.
Dacă Selena Gomez a mâncat ceva ce nu i-a priit... cum să aibă frate senzația de balonare, ea e vedetă, nu are voie!
Margaret Thatcher era doamna de fier, pentru ea nu existase niciodată menstruația, nu?
Cam așa gândesc prostovanii ăștia, incapabili de a face diferența dintre viața privată și cea personală. La fel se întâmplase când Cristian Tudor Popescu povestise despre filmele pentru adulți. Toți idioții cu net i-au sărit în cap, cum el, care apare la televizor și e deshtept să se uite la așa ceva???
Da mă tembelilor, și bloggerii, și poeții, și jurnaliștii, chiar și nobilii cu sângele albastru merg la toaletă, se scarpină, se spală pe dinți (sper!!!), transpiră (sau aveți impresia că Inna dacă transpiră miroase a sfântul mir, nu a transpirație), le curge nasul când sunt răciți (da, nu vi-l imaginați pe Mark Twain suflându-și nasul, nu?) etc.
În principiu, eu scriu despre viziunile mele asupra vieții, cum percep eu viața. Folosesc de multe ori cuvinte foarte bine alese. Dar doar pentru că pe blog am un vocabular ales, credeți că îl folosesc și în cartier? Sau credeți că dacă cineva se leagă de rudele mele decedate pe linia maternă eu îi spun că ''ridicolul situației ne conduce către o situație abjectă și absconsă, în care ne vom pierde precum se pierd simplii atomi în vortex''?
Poate că de fapt Viorel chiar nu avea de gând să se dea la fetele de pe Facebook... dar chiar dacă vroia... CE? E ilegal? E imoral?
Mă gândeam acum ceva timp... ce ar fi să merg în Amsterdam, să dau câteva ture prin Red Light District și prin Yellow Light District și apoi să pun pe blog poze cu mine fumând marijuana într-un bordel de lux. Asta va face ca ceea ce scriu eu pe blog să fie mai puțin atrăgător pentru cititori?
Vedeți voi poza articolului ăsta, cu duduia asta bună rău drăguță? E Sandra Shine, o actriță XXX originară din Ungaria. 90% din populația planetei a urmărit măcar odată acest gen de producții. Așadar... dacă eu decid să fac o trimitere către blogul ei (ATENȚIE! CONȚINUT PENTRU ADULȚI!)... de ce mi-ar reproșa ceva mie unul care face exact același lucru?
Oare când vor înțelege soarecii ăștia de calculator că viața profesională e cea care ne diferențiază, în viața particulară și miliardarul, și cerșetorul, și neurochirurgul, și analfabetul fiind tot oameni, cu aceleași nevoi și dorințe? În viața ta privată faci exact ceea ce dorești și nimeni nu are dreptul de a te judeca. Deoarece mă bazez pe principiul liberalismului american: ești liber să faci orice dorești, atât timp cât acțiunea ta nu îi prejudiciază pe alții!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu